Rookstopbegeleiding

Dat roken ongezond is, is intussen wel goed bekend. Veel mensen willen dan ook graag stoppen met roken. Maar hoewel de motivatie er vaak wel is, blijkt rookstop toch niet altijd vanzelfsprekend. Gemiddeld ondernemen mensen zes rookstoppogingen alvorens tot een definitieve rookstop te komen. 


Er is aangetoond dat de kans op een succesvolle en volgehouden rookstop duidelijk groter is mits professionele begeleiding van de rookstoppoging.


Tijdens een inleidende sessie, bespreken we je motivatie, brengen we je rookgewoontes is kaart en peilen we naar de mate van verslaving. Nadien bekijken we met welke hulpmiddelen en ondersteuning voor jou het meeste aanspreken, en stellen we een concreet stappenplan op om te komen tot een volledige rookstop. Tijdens daaropvolgende sessies trachten we de motivatie en zelfvertrouwen om ons doel te bereiken verder op te krikken, en eventuele mogelijke valkuilen te bespreken ter preventie van herval.


Rookstopconsultaties worden gedeeltelijk vergoed door de overheid. De officiëel vastgelegde tarieven voor rookstopbegeleiding en op welke financiële tussenkomst u recht heeft, vindt u terug op de website van tabakstop.

Rookstopbegeleiding wordt gegeven door Dr. Filip Hoet.